4 tips for å sikre bildene dine når du er på reise

Written by admin on . Posted in Reisetips

Foto: Frank Hansen

Mange backpackere og turister er aktive hobbyfotografer. Men hvordan skal man få disse bildene i sikkerhet når man er ute på reise? Her er noen tips.

Ekstern harddisk eller minnepenn

Ha med deg en minnepenn eller ekstern harddisk som du legger bildene over på etterhvert. Oppbevar på et trygt sted. Merk enheten med din epost slik at du kan bli kontaktet om den skulle bli borte.

Drop Box

Drop Box (og lignende «skyer») er en konto du registrerer som gir deg mulighet å lagre bildene dine  på nettet. Drop Box tilbyr 2 giga gratis.

Besøk Drop Boxs nettsted her.

Brenn på CD

Bruk din maskin og brenn bildene på CD eller få det gjort på en internettbutikk/ fotobutikk. Ta gjerne to kopier og send den ene kopien til din hjemmeadresse.

Flickr

Legg bildene dine på nettstedet Flickr. Med en pro konto kan du lagre ubegrenset og koster bare 24, 95 dollar for ett år. Bilde kan gjøres private.

BesøkFlickrs nettsted her.

Har du noen gode tips for å sikre reisebildene? Legg gjerne igjen kommentar.

Tags: ,

Trackback from your site.

admin

Frank Hansen. Sosialantropolog med spesiell interesse for Asia. Hobbyfotograf og skribent med diagnosen wanderlust; "a strong desire to travel" (Oxford dictionary).

Comments (1)

  • Elise

    |

    Jeg er som sagt utrolig glad i å reise, og det gir meg minner for resten av livet! Noe jeg er dårlig på derimot, det er å bruke kameraet. Har det som regel med, men har lett for å bli liggende i sekken. Dette er virkelig noe jeg burde bli bedre på, siden de bildene jeg har er gode minner! En annen ting som virkelig fester seg i hodet mitt er musikk; det er gjerne sånn at sanger er veldig populære i en periode, og jeg pleier vanligvis å ha sanger som minner meg om reisene mine. Men burde skjerpe meg med kameraet likevel! Og egentlig gå til innkjøp av et nytt, siden det jeg har egentlig er fullstendig ubrukelig dessverre… :/

    Reply

Leave a comment