Fiskelykke på Bueng Pai Farm

Written by admin on . Posted in Hotell og gjestehus, Pai, Pai

Jeg ligger å slenger i hengekøya utenfor bungalowen. Over vannet ligger dubben mens under vannet svømmer beist på opptil ti kilo. Jeg er omringet av fargerike blomster, risåkre og jungelkledde fjell. Jeg er på Bueng Pai Farm og prøver fiskelykken.

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Nyter livet på Bueng Pai Farm, Pai / Thailand. Foto: Kristian Hansen

Fiskekonsept nummer 1 på Tripadvisor

Jeg fant Bueng Pai Farm på Tripadvisor der den ligger på 1.plass i kategorien B & B/ vertshus i Pai. Konseptet er like enkelt som genialt- kombiner late dager med fisking og vakker natur. Bungalowene ligger rundt fiskevannet og har veranda man kan fiske fra. De er selvfølgelig også utstyrt med hengekøye- et «must» for livsnytere!

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Utenom bungalowene er det egne fiskesoner som er lagt til rette for fisking på Bueng Pai Farm, Pai / Thailand. Foto: Frank Hansen

Napp i loffen

Etter å ha sjekket inn i bungalowen tuslet jeg bortover den ekstremt frodige gangveien til resepsjon. Jeg ble fasinert over blomstrenes kompleksitet, farge og størrelse. Et bra sted for liv, tenkte jeg og knipset noen nærbilder av de vakre skapningene. Vel fremme i resepsjonen fikk jeg meg en overraskelse. På Bueng Pai Farm fisker man med loff! Man tar først en liten bit på kroken. Deretter «baker» man kroken inn til en ball av fiskemat og brød.

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Loff og en blanding av fiskemat og brød er agnet på Bueng Pai Farm, Pai / Thailand. Foto: Kristian Hansen

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Man fester loff på kroken og baker den inn i den fuktige brødblandingen. Agnet er klart. Foto: Kristian Hansen

Her er en video jeg tok under oppholdet på Bueng Pai Farm:

Fisket

Jeg hadde funnet en god stilling i hengekøya. Jeg gav den forsiktig fart med stortåa mot verandaen. Den gyngende effekten virket beroligende. Hele tiden fulgte jeg den oransje dubben som hvilte på vannoverflaten. Nylon tråden til fiskestanga glinset i solstrålene som penetrerte de halvgrå skyene. En øyenstikker satte seg på fiskestanga. Den hadde nyanser som skiftet mellom blå og grønn. Vi hadde et lite øyeblikk sammen før den ble borte et sted på fiskevannet. En ung lotusblomst ventet på å springe ut. Den lever i total stillhet. Plutselig blir fiskestanga dratt ut mot vannet. Jeg hadde filosofert meg bort og hadde nesten glemt at jeg hadde åte ute. Jeg kaster meg etter stanga og begynner å hale inn fangsten.

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Dette var den første av i alt tre fisker jeg fikk på to dager.Foto: Kristian Hansen

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand

Bueng Pai Farm, Pai / Thailand. Foto: Kristian Hansen

Vil du bo på Bueng Pai Farm? Her er praktisk informasjon.

Bueng Pai Farm ligger i Pai. Farmen ligger 3 km fra sentrum. Jeg  ble hentet av eieren i sentrum av Pai. Det er lurt å ha en «motorbike» når du bor på Bueng Pai Farm. Det ligger litt utenfor sentrum og det er praktisk å ha et transportmiddel for å kjøpe mat etc. Bungalowene er ikke luksus, men holder (for min del) tilfredstillende standard. Alt du trenger for fiskingen får du leid i resepsjonen for en billig penge. Bueng Pai Farm har basseng. Dette er uten kjemikalier så det er litt grønt, men naturlig og ufarlig. Fiskingen er basert på «catch and release». Det vil si at man slipper fisken ut i vannet igjen.

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand

Basseng på Bueng Pai Farm, Pai/Thailand. Foto: Frank Hansen

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand: ananas fra egen farm og gratis vann. Foto: Frank Hansen

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand

Bueng Pai Farm, Pai/Thailand

Lotus foran bungalowen på Bueng Pai Farm, Pai/Thailand. Foto: Frank Hansen

Bueng Pai Farm, Thailand/Pai

Bildet er tatt fra resepsjonsområdet. Utsikt mot bungalowene som ligger ved fiskeområdet. Bueng Pai Farm er ekstremt frodig og er omringet av risåkre. Foto: Frank Hansen

Til slutt

Bueng Pai Farm er et fantastisk sted. Det ligger nært sentrum av Pai, men er samtidig i landlige omgivelser. På kjøreturen dit ser man lokale bønder som jobber i risåkrene. Mange ganger når man ser bilder av overnattingssteder på internett blir man skuffet når man kommer frem. Dette er motsatt på Bueng Pai Farm. Man blir bergtatt av idyllen og den positive energien stedet sender ut. Og selvfølgelig, fiskekonseptet er kjempegøy! De største fiskene er alligator fisk på 10 kg. Ute på innsjøen hører (og ser) man hyppige hopp av monster fisker. Kanskje er det derfor eieren av Bueng Pai Farm sier at «her er det ikke fuglene som spiser fisk, men fiskene som spiser fugler!»

Trykk her for å besøke Bueng Pai Farms nettsted

Tags: , , ,

Trackback from your site.

admin

Frank Hansen. Sosialantropolog med spesiell interesse for Asia. Hobbyfotograf og skribent med diagnosen wanderlust; "a strong desire to travel" (Oxford dictionary).

Comments (1)

Leave a comment