Tatovering i Thailand

Written by admin on . Posted in Pai

Tatovering i Pai, Thailand

Vi tok hverandre i hånda, designet var klart. Jeg hadde tenkt mye. Etter mange samtaler og skisser hadde Pho kommet frem til et bilde som jeg ønsket å ha på kroppen resten av livet. Et bildet som reflekterer mitt syn på verden. Vi avtalte at jeg skulle komme tilbake utpå kvelden. Når solen hadde gått ned.

Tatovering i Pai, Thailand

Pho med skissa: første steg er å komme frem til et design man ønsker å bære med huden som lærret. Foto: Frank Hansen

Jeg kom tilbake med en liten pose fra 7-eleven. Tre pils og en iste. Pho gjorde klart for tatovering, det var betryggende å se at han satte hygiene i høysetet. En dirrende lyd fra maskinen signaliserte at det nærmet seg. Jeg tok meg en røyk i døråpningen. -Hvor lang tid tar dette? spurte jeg. -Cirka 5-6 timer svarte Pho og smilte. Jeg visste at dette ble lange timer under nåla.

Tatovering i Pai, Thailand

Det var vondt-godt på veien mot målet.

En sviende følelse manifesterte seg i nervesystemet da maskinen penetrerte huden min. Prosessen var igang. Ingen vei tilbake- bokstavelig talt. Og det er nettopp det som er så fasinerende med å ta en tatovering. Du har tatt et valg og du må stå for det i ettertid. Prosessen i seg selv er et symbol som kan overføres til livet forøvrig. Hele konteksten satte preg på mitt indre liv der jeg lå på magen. Jeg var i nuet. Jeg følte meg levende.

Tatovering i Pai, Thailand

Pho er nøye og legger en bit av sjela si i tatoveringene.

Designet var ferdig. Pho tørket tatoveringen og la på en urtevaselin fra Thailand. Det hadde vært noen heftige timer på benken. Alle som har tatt tatovering vet at dette er en spesiell opplevelse. Jeg vil fremheve prosessen fra ide til den ferdige tatoveringen. Det hele starter med en ide, en ide som korresponderer med ditt indre. Deretter går man over i et samarbeid med tatovøren som på best mulig måte skal få dine tanker ned på et papir. To mennesker og  en ide bringer individene sammen. Det var derfor viktig for meg å finne en tatovør som hadde hjertet med i prosessen. Etter mange besøk i Pais studioer fant jeg det hos Pho.

Tatovering i Pai, Thailand

Tatoveringene er tegnet og tatovert av Pho etter mine ideer. Tatoveringene er laget i en spesiell stil der man blander det detaljerte (forgrunnen) og det "blury" (i bakgrunnen). Designet gjenspeiler mitt verdensbilde og er bærer av mening for meg personlig. Pai i Thailand. Foto: Frank Hansen

Magi

Aleister Crowley definerer magi som «kunsten og vitenskapen å skape forandring i samsvar med viljen»

Med utgangspunkt i en abstrakt ide i mitt hode hadde jeg og Pho, med intensjon og spesielle metoder, skapt en meningsbærende tatovering. Det er litt magi. Kanskje er det derfor studioet hans i Pai kalles Monkey Magic? Studioet ligger på det lille stedet Pai i Nord Thailand.

Phos nettsted: Monkey Magic Tattoostudio

Tattoo Tips og advarsler

Mange tar tatoveringer som de angrer på i ettertid. Her er noen tips for å unngå dette:

 • Lag et eget design, ikke velg de masseproduserte designene i katalogene.
 • Velg noe tidløst, og ikke design som er en forbigående mote som for eksempel tribal og piggtrå.
 • Finn en tatovør som du får god kjemi med. Tatoveringen er et resultat av noe dere skaper sammen.
 • I Thailand er det mange useriøse aktører som henger opp bilder av tatoveringer dem ikke har laget selv. Gjør god research!

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

admin

Frank Hansen. Sosialantropolog med spesiell interesse for Asia. Hobbyfotograf og skribent med diagnosen wanderlust; "a strong desire to travel" (Oxford dictionary).

Comments (1)

 • Endre Gjørv

  |

  Frank, dritfin tatovering:D
  Gode reportasjer. Ha en fin sommer!

  Reply

Leave a comment