Wat Ku Tao templet i Chiang Mai

Written by admin on . Posted in Buddhisme, Chiang Mai

Bildet: Wat Ku Tao er kjent for sin vannmelon formede chedi (stupa). Foto: Frank Hansen

Hjemme i stua vår har min thailandske kjæreste bilde av Wat Ku Taos Kruba (mestermunk). Idag hoppet jeg inn i en tuktuk og dro for å møte mesteren på stueveggen min.

Jeg har vært i Chiang Mai en uke nå og jeg har ved flere anledninger hørt om Kruba i Wat Ku Tao templet. Første gangen var i et tempel der en av munkene viste meg bilder av en sakraliseringssermoni i Chiang Mai. Han pekte ut «stormesteren» for sermonien, og gjett hvem det var: Kruba i Wat Ku Tao. Den andre gangen snakket jeg med en amulettselger på gata. Hun fortalte at Kruba var kjent for sin kraft og at han kunne utføre magi.

Bilde: Kruba for Wat Ku Tao tar i mot sine tilhengere. Foto: Frank Hansen

Kruba chantet kata (mantra), gav oss sai siin (hvitt bånd på hånden) og skvettet hellig vann på hodene våre. Vi fikk også bilde og amulett av Kruba.

Bildet: meg selv sittenede i hovedhallen i Wat Ku Tao, Chiang Mai. Det var en magisk atmosfære i dette rommet.

Han har vært i Norge og jeg så han under den thailandske festivalen i Tromsø. Jeg hilste han fra mine svigerforedre da han kjenner dem fra før. Kruba og hans tilhengere synes det var gøy at jeg hadde bilde av han hjemme i Norge.

Jeg gikk rundt på tempelområde med en thailandsk familie. Jeg ble også kjent med en amulettsamler som studerte amuettene sine i templet.

Wat Ku Tao er et nydelig tempel med en sann mester. Templet er influert av Burmesisk buddhisme og skiller seg fra andre templer jeg har besøkt i Chiang Mai.

Se flere bilder fra Wat Ku Tao i Chiang Mai

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

admin

Frank Hansen. Sosialantropolog med spesiell interesse for Asia. Hobbyfotograf og skribent med diagnosen wanderlust; "a strong desire to travel" (Oxford dictionary).

Leave a comment